2 dagar kvar

innan jag påbörjar årets semester. Den är efterlängtad, välbehövd och väl förtjänt (!?). Det ska bli skönt med två och en halv veckors ledighet när jag verkligen får slappa, ha sovmorgon, absolut inte tänka på jobbet och bara må gott. Jag hade egentligen inte tänkt ha några planer för semestern utan ta dagen som den kommer, men har redan gjort upp massor med planer. Redan på fredag åker vi upp mot Fällis. Där ska jag närvara på en tjejfest i Stensjön. Vi ska cykla den såkallade "Tour de Byske". Hinna hälsa på alla nära o kära. Sola. Bada?.

Nästa helg är det dax för årets upplaga av Stöckek(r)ampen. Där ska Henrik delta i dagarna två och jag ska nog agera någon slags funktionär. Under helgen är även Rix Fm-festival på besök vid kajen med Gert som konfrancie och det vill man inte heller missa.

Sen börjar Nolia! Detta eldorado för en matälskare som jag!! Älskar även att gå omkring och kolla på en massa onyttiga prylar.... Köp blir det däremot väldigt sällan.

Detta är min semester i korthet.

och jag LÄNGTAR!!!

Önskasjön

har vi varit vid i helgen. Vi har faktiskt campat på riktigt. Tält, sovsäck o hela "kit:et". Där fanns ingen el, vi hämtade vatten ur en kallkälla och uträttade våra behov i ett utedass. Fantastiskt. Kan börja med att skriva om det negativa under helgen. Natten mellan fredagen o lördagen var kall, enligt mitt tycke: mycket kall. Jag frös så jag trodde jag skulle omkomma. Trots pyjamasbyxor, långärmad, tjocksockar och mössa (!) så frös jag så jag skakade i min haglöfssovsäck. Detta åtgärdades till lördagnatten då jag hade bättre kroppstemperatur redan då jag kröp ner i tältet och tack vare sköna filtar så behöll jag värmen natten igenom... SÅ, det var allt det negativa om resan.

Fredagskvällen var lugn. Vi grillade, åt en del, drack kaffe och fick avsmaka Johannas gudomliga jordgubbsmuffins. På lördagsmorgonen steg vi upp och dukade upp frukost utomhus, utanför Lindas mamma o pappas husvagn. Vi var 11 personer så det krävdes långbord och ett antal yoghurtpackar o kalkonpastej för att mätta alla dessa munnar. Framåt förmiddagen drog vi iväg till Gäddträsk (!?) där det för dagen var fiskepremiär. Glada i hågen började vi kasta, Oskar killen på 5 år var den enda som hade napp. Vi fiskade, fiskade, fikade, fiskade, åt, solade, fiskade och först vid 17-tiden fick Henke upp den första fula fisken. En lite lätt missformad regnbåge. Bara en liten stund efter detta fick Linda upp en liknande fisk. Nu var middagen räddad! Johanna drog sitt strå till stacken tack vare de 3 fiskarna hon fick av sin mor. Fiskarna fylldes med blåbärsris, grillades och avnjöts med potatis och sås! Mmmmmmm....

Söndagen blev mer av en slappardag. Den var betydligt varmare o soligare än lördagen och många av oss vågade bada (utan våtdräkt), mig exkluderad. Vi låg mest på bryggan, lapade sol, åkte en sväng med båten och grillade lite innan det var dags att återvända till verkligheten och arbetet! 

Sömnrekord?

Jag tror jag har slagit ett nytt personligt sömnrekord. Somnade nån gång igår kväll vid 23-tiden efter att filmen "Payback" hade slutat och vaknade kl.10 idag. Henrik var på väg till jobbet och sade att klockan var 10, jag trodde att han skämtade, men alla klockor i sovrummet visade 10 de också så jag var tvungen tro honom. Tänk att man kan sova så länge, utan uppehåll. Jag antar att det var behövligt då jag under en längre tid sovit för lite under nätterna. Jag hade några timmar att inkassera på mitt sova-konto....

Nu känner jag mig ganska utvilad och har hunnit städa lite. Snart börjar jag jobba igen, kl.14 och känner mig inte det minsta uppstressad över det!

Holmön del 2

woops, jag hade tydligen inte skrivit färdigt min reseskildrning när jag råkade publicera den så jag får väl fortsätta nu:

Då vi återvänt mot "centrala" Holmön igen så stötte vi på en f.d. vårdtagare till mig som öppenhjärtligt bjöd in oss till hennes sommarhus där densammes dotter var på besök. Vi fick komma in på kaffe/te och "sötebullar" (tror jag de hette) ett jättegott vitt sirapsbröd!! Tydligen en inhemsk delikatess. Det blev en mycket trevlig pratstund där vi diskuterade viktiga saker som Landstingets betydelse eller icke betydelse i samhället.

Efter avskedet så rullade vi ner till fyren. Mycket vacker faktiskt!! Det blåste ganska friskt därute och inte kunde vi finna någon grillplats så vi var tvungna att dra vidare. Hamnade i mörkaste barrskogen där vi (utan att fråga om lov) tände en eld (Henrik har ju för övrigt jobbat som brandman =) ) och kokade upp burken med Bullens! Jammi!

Sen lagom till hemfärden så sprack himlen upp och vi kunde sitta och mysa på färjan hem efter en mycket lyckad men utmattande dag på den vackra Holmön!!

Holmön

har vi varit på idag! Första gången någonsin faktiskt! Vi har pratat om det sååå länge, varje år har vi haft det som mål, men alltid misslyckats. Men inte den här gången. Nu gjorde vi slag i saken. Packade cyklarna i primeran och åkte till Norrfjärden vid 9-tiden imorse. Klockan 10 avgick färjan Elisabeth Elisabeth ut till Holmön och vi möttes av en molntyngd sky.

Vi gick av färjan och cyklade medsamma upp till kyrkan på Holmön. Högmässan hade just börjat och vi fick genom de öppna portarna höra "En vänlig grönskas", en perfekt start på en idyllisk regnig sommardag. Därefter gick färden vidare ut till en slags badstrand eller badställe!? Badstället var i våra ögon ickeexisterande, men vi fann en berghäll där vi kunde duka upp med mackor, kaffe o kaka. Det var faktiskt uppehåll mest hela tiden o när regnet väl föll så var det inga tunga droppar utan mest ett lätt sommarregn som inte ens krävde regnkläder. Med lite fika i magen så cyklade vi ännu längre söderut, till Ängesön där vi vände då stigarna inte lämpade sig för cykelåkning.

Jag vet

att man inte ska klaga, men nu har jag tänkt göra det ändå:

Jag är less less less!

Less på jobbet! (jo, jag vet, man ska inte klaga, trevliga arbetskompisar, stimulerande arbete, ok lön osv) Men jag är less för det har blivit för mycket! Har varit samordnare nu under några veckor o arbetat ca. 110 % o det känns för mycket. Det är frustrerande att inte få tiden att räcka till och inte riktigt känna sig nöjd med det arbete man utför. Allt detta går ut över mina kollegor och inte minst Henke-penke!

Less på vädret! Vi hade ju fint väder. Det var varmt soligt och alldeles underbart. I söder stod regnet som spön i backen och här var man tvungen att bada för att få lite svalka i kroppen. Men inte längre... Nu är det genomgrått, ca. 13 grader varmt och regn! USCH!!

Less på att vara trött och inte ta mig i säng i tid på kvällarna. Tjejen som förut sov ca. 9 timmar per natt är nu nere på ca. 6,5 timmar och det är inte riktigt bra det heller.

Nu har jag klagat av mig lite och redan känns det lite bättre!

Stadsfesten

En helg med en massa artister...

såg dessa i nämnd ordning...

(fredag)
Marcus Fagervall (fånig på scen, samma typ av musik hela tiden men bra röst)
Martin Stenmarck (publikfriare, underbar röst o sån scennärvaro)
Lisa Miskovsky (bra.... fast lite trist)
E-type (URKASS som sångare, helt fantastiskt bra som entertainer, särskilt i Skellefteeeee)

(lördag)
Calaisa (Vilka härliga tjejer, alla 4 kunde sjunga o jag köpte deras skiva signerad)
Andreas Johnson (ojojoj.... killen är magisk. Han kanske borde ha vunnit schlagerfestivalen!?)
Sahara Hotnights (wow!!! ett riktigt rockband.... från RÅBERTSSFÅRRS)

Umgicks mycket med familjen Hedlund/Åkerlund i Himmelriket,
hann se Mårten o Sandras mycket fina hus i Kåge
samt äta skräpmat på Folkets Hus i Fällfors med mor
efter att bror med familj tittat förbi

RSS 2.0