Ombesiktning

Som rubriken avslöjar så gick besiktningen inte riktigt så bra som jag hade hoppats. Vår vänstra frambalk hade rostat sönder, samt en del av det närliggande golvet. Bromsverkan i handbromsen på höger sida var ur funktion. Dessutom fanns rost på en del andra ställen, som INTE behöver åtgärdas för att få bilen att gå igenom.

Nu sätter jag mitt hopp till Erik. Han gillar som de flesta vet att svetsa, så vi åker upp till Fällfors på fredag med ett stort hopp om att Mazdan ska gå att rädda redan i helgen.

Idag har vi ganska fint väder här i Umeå och därför känner jag kravet på mig att ta mig ut på en liten joggingrunda. Måste komma i löpform eftersom jag bestämt mig för att vara med på Blodomloppet den 24 maj. Snart åker träningskläderna på, svetten kommer att lackas och förhoppningsvis gör det inte allt för ont i mina otränade benhinnor idag!

Bilbesiktning

Idag kl.10.50 för att vara exakt skall våran "Oxe", supermazdan, våran trotjänare besiktigas. Lite nervös är jag nog allt. Henrik sa lite fräckt igår "Ska du ta med dig cykeln till besiktningen?" och syftade då till att vi skulle få körförbud på pärlan. Vad tror han egentligen? Jag trotsar i alla fall hans påstående och kommer att åka ner dit UTAN att ta min cykel med mig.
Jag VET att det finns vissa brister med bilen. Alldeles för mycket rost. Bensin läcker ut när vi tankar den full. När det är för fuktigt ute så vill den inte riktigt starta. Men förutom detta så går den faktiskt som en pärla.

Håll tummarna nu! Vi är i stort behov av bil den närmsta veckan då vi ska åka både upp till Fällfors och ner till Bergeforsen. Det blir många och dryga mil om man inte har ett eget fordon!

Bio

Den här veckan har jag hunnit se 2(!) filmer på Filmstaden i Umeå. I onsdags var vi ner med "innebandygänget" och såg Wild Hogs ,en lagom intelligensbefriad film om 4 medelålders gubbar som genomgår en livskris och därför drar ut på sina hojar. Jag tyckte filmen var riktigt rolig. Ganska mycket bög-fobi-humor, bland annat med en av mina favoriter John C. McGinley (som jag för övrig ofta och gärna ser i en av mina favoritserier Scrubs) och även en viss igenkänningsfaktor i att tiden bara springer iväg och man blir för gammal alldeles för fort. Den här filmen rekommenderas varmt om man känner för att dra på smilbanden.

Film nr.2 avverkades igår. Henrik hade en längtan att se Sunshine,så vi cyklade ner vid 19-tdien och såg denna stor(?)film... Den handlar kortfattat om solen som slocknat och hjältar som med hjälp av en bomb ska tända den igen. Filmen lämnade mig ytterst oberörd måste jag tyvärr medge. Hela filmen utspelade sig på rymdskeppet  "Ikaros 2" på väg till solen. Det mesta i filmen var förutsägbart och jag blev inte ens sentimental när folk dog. Den här filmen kan jag dessvärre inte rekommendera.

Den som undrar över grytan jag tillagade; den blev väl ganska bra. Smaken påminde mest om kallops och den blev lite tam och tråkig. Jag hade gärna fått lite mer sting på den. Själva gjutjärnsgrytan fungerade dock bra. Jag upplever något av en nyförälskelse gentemot min första riktiga gryta!

Blomjord

Att sätta om blommor är något av det mest tålamodsprövande jag någonsin gör. Hade i princip bestämt mig för att INTE sätta om blommorna det här året, -De klarar sig väl bra ändå!? men när bladen var så bleka att jag nästan såg igenom dem så kände jag mig tvungen att förbarma mig. Jag tycker ju trots allt om mina blommor. Många av dem har jag drivit upp dem från små skott och är så stolt över dem. MEN jag gillar INTE blomjord. Varje gång jag försöker vara husmoderlig och sätter om blommor så slutar det alltid med att jag har jord i HELA lägenheten. Ändå försöker jag förbereda mig vid diskbänken så gott det går. Jag torkar alla krukor en miljard gånger med disktrasan och sopar golvet varannan minut. Trots detta sprids den f##bannade jorden som ett fint damm överallt!

HUR GÖR NI FÖR ATT UNDVIKA DETTA?

Jag har med andra ord haft en riktig husmoderlig dag då jag först var på Blomsterlandet köpte blomjord, lecakulor, olika frön och en vårlök. Nu har jag satt om blommorna i köket och sått några frön och håller tummarna att det blir något.

Alldels snart ska jag gå och börja med middagen. Det är ett projekt jag ser fram emot på riktigt! Jag ska göra gryta i min nya fina gjutjärnsgryta från Verner & Verner!!!

Smink

idag har jag varit på Make up store och fått en sminkning. Jag fick ett presentkort av Henrik när jag fyllde 27 år och har tillslut fått ändan ur vagnen och utnyttjat detta.

Vilken lyx! Tjejen som sminkade mig var faktiskt fantastiskt duktig. Som alla vet så använder jag smink ytterst sällan. Idag la hon på underlagskrämer, puder, ögonskuggor och till och med rouge. Ni kan tro att det känns annorlunda. Men det ser trots allt naturligt ut.

När man går på en sminkning som jag gjorde idag så får man även smink för den summan man betalt för sminkningen. I det här fallet 495 spänn. Jag köpte då på mig "all cover mix", en guld-grön-aktig ögonskugga samt peach rouge! Nu ni!!! Nu är det bara till att hålla i sig, för nu ska förhoppningsvis Pernilla lära sig att bli en "riktig flicka"!

Och varför gjorde jag mig då vacker just idag? Tja, det kan man fråga sig. Jag hade helt enkelt ledigt på förmiddagen och ville unna mig detta. Nu är jag alltså nysminkad och fräsh innan jag ska ut och jobba hos mina gamlingar! =)

image21

Här får ni en liten tjuvpeak! Håret är faktiskt också nyklippt (förra onsdagen) och jag har färgat det själv med en såndär 2-stegsfärg med grundfärg och slingor (med viss hjälp av Henke)
Så detta är mitt nya vårfräsha, påskfina jag!

RSS 2.0