Blodomloppet

Nej, det blev inget Vårrus för mig det här året. Jag stöttade istället blodgivarna och sprang blodomloppet ute på travbanan! Jag o Henrik tog med oss innebandygänget och bildade laget "Run Forest Run". Måste väl tillägga att det bara var jag i laget som sprang 5 km, men som tur o var hann jag i mål först och det var tur för min heder... =) Mina lagkamrater visade också framfötterna och sprang fruktansvärt snabbt. Henrik vann spurten mot en multisportare, grabbarna grus sprang alldeles för snabbt för deras eget bästa o bruden var GRYM!! Tjejerna som jag sällskapade med på 5 km-rundan var supernöjda. De håller på att bli riktiga "elitidrottare" som är ute och springer milsrundor. Jag är mycket imponerad. Själv har jag inte ännu tagit mig runt sjön springandes, men det är mitt nästa mål.

Nåväl, loppet var med andra ord mycket bra, solen sken och picnicen blev en succé. Den enda smolken i bägaren var bilsituationen kring travbanan. Vi startade snett före kl.18 från Ålidhöjd, hämtade upp tjejerna och körde sen mot Teg via E4:an. Redan vid avfarten efter Tegsbron började vi inse att det var trafikstockning. Kön från travbanan sträckte sig ända till första rondellen på Teg... och det är många kilometer. Vi körde i långsamt mak framåt. Den färden som i vanliga fall kanske tar 20 min. tog betydligt längre tid den här gången. Vi fick regelbundna uppdateringar från gänget som redan var på plats på travet. De sa bland annat att starten var framflyttad. Kl.19.30 parkerade vi slutligen bilen på plats. Vi hann till o med till starten som vid det här laget hade blivit framflyttad 30 min. Det enda som riktigt grämde mig var att killen i permobilen hann fram INNAN oss!

Blodomloppet stöttar jag. Blodgivare har jag inte blivit. Förhoppningsvis ska jag en dag komma över min blodfobi och ta det stora klivet att donera! En stor eloge till alla er som redan är blodgivare!

Lyxdag

Idag ska vi ha obligatorisk temadag på jobbet, men i själva verket känns det som en riktig lyxdag. Vi börjar med lunch kl.12 på lokalen där vi äter "stans bästa smörgåstårta" från Ullas konditori. Efter det ska vi förhoppningvis hinna arbeta litegrann. Vi ska idag gå igenom den såkallade IVOR där man gör vårdplaner för vårdtagarna och bestämmer när det ska vara uppföljning etc. Allt sånt för att göra vården bättre för dem vi hjälper, fast det innebär också en hel del extra pappersarbete.

Förhoppningsvis är vi effektiva o får mycket gjort idag. Det känns som om vi på vår arbetsplats ligger ganska långt efter o eftersom arbetsbördan för tillfället är mycket hög så är det svårt att hinna med allt nödvändigt pappersarbete.

Dagen ska avslutas på samma underbara sätt som den började, nämligen med frosseri! Den här gången beger vi oss ned till Sjöbris, en av båtarna som ligger vid kajen, där vi intar en superb middag!

Till råga på allt så skiner solen idag. Kan man få det bättre?

Efter regn

kommer som vi alla vet solsken. Gårdagen med allt regnande blev rätt bra ändå. Vi åkte runt lite med bilen, kollade möbler på Hermanssons som jag numera lärt mig heter MIO, spanade runt lite i Ersforsen o Ersmark innan vi landade på Taormina där vi åt en härlig dagen-efter-pizza och smaskade på delikat vitlöksbröd. Sen åkte vi hem och såg Girot. Eller rättare sagt, Henke såg på Girot och jag sov en hel del. Var så trött efteråt att jag aldrig trodde att jag skulle komma till sans igen. Men vi tog oss en liten promenad och vid det laget hade det faktiskt slutat regna. Min kompis Marielle hörde av sig och det visade sig att hon var i Umeå. Vi bestämde att ses nere på stan då hon och hennes kompisar skulle åka raggarrundan med en gammal fräsch (?) Amazon. Det var kul att träffas, snacka skit, lyssna på gamla godingar i bilstereon och njuta av luften som strömmade genom bilen då den saknade bakrutor! =)

Idag kom så äntligen solskenet. Efter en lååång sovmorgon (vi steg inte upp förrän 10.20) åt vi frukost. Henke fixade sen till min cykel där både bromsen och växlarna kärvade en del. Sen blev jag sugen på att premiärcykla lite utomhus. Vi tog oss en kort runda och det var ganska skönt, men jobbigt. När vi kom tillbaka passade vi på att olja in skänken. Det var på tiden då torkan gjort att den nästan spruckit sönder.

Måste även erkänna att jag ätit lite glass idag. Gäller att passa på då solen skiner lite... Det blev Rocky Road och den är så fantastiskt god!!!

Nu har tyvärr regnet börjat strila ner igen och jag som var så sugen på att fara ut och springa. Vi får se vad jag hittar på!

Regn regn regn

regn regn....

Jag har just påbörjat min 3-dagars ledighet och vad händer? Jo, regnet öser ner och det blåser ute. Ett såkallat horisentalregn.... Då blir man göralös. Vad gör man om det inte går att vara utomhus?
Idag har vi bestämt oss för att åka en tur med nya bilen (igen) och kolla på möbler uppe på Hermanssons. Vi har inte tänkt köpa nåt men det är alltid kul att kolla och få lite inspiration.

Sen får vi se vad som händer!

Kont och Schmäck

Jag har haft en ganska trevlig vecka även EFTER ESC! I söndags gjorde vi en riktig söndagsutflykt i vår nya bil. Vi åkte till Kont. Trots att det blåste avsevärt här uppe på 7e våningen så var det nästan vindstilla ute vid havet. Vi hann få en superfin grillplats där vi gjorde upp eld, grillade burgare och njöt av värmen och måsarna! Att det kan vara så skönt att bara sitta ute, peta lite i elden och lyssna på vågor som rullar in.

I måndags hade vi en tjejkväll igen. Vi börjar bli ganska duktiga på att träffas. Numera är det i princip en gång i veckan. Den här dagen hade vi tänkt vara hurtiga och börja kvällen med en promenad innan det ständigt återkommande kaffedrickandet skulle ta vid. Tyvärr var inte vädergudarna på vår sida, regnet öste ner och vi bestämde oss för att bara fika istället. Vi möttes på Schmäck där vi drack prisvärt kaffe och jag åt en alldeles gudomlig Schmäckboll. Schmäckbollen kan väl liknas vid chokladbollarnas Rolls Royce. Min rekommendation är att dela denna delikatess på två personer! Mina brudar var lika trevliga som alltid och jag njuter verkligen i deras sällskap!


Ett litet ps till de som tycker att en TIK-dekal borde pryda vår bil: Såg ni inte Medelpadklistermärket ????Jag tycker gott att det räcker!

ESC

kan inte lämna detta ämne oberört! I lördags gick eurovision song contest av stapeln och det gick URUSELT för det svenska bidraget!
Som alltid älskar jag schlager och hade en trevlig kväll där jag tillsammans med mina vänner på ett 30-årskalas satt och dömde ut (i princip) alla deltagarna. Hur kan man annat än att älska karlar i rosa utstyrsel med fastsydd katt på ena axeln?
Det som stör mig och tydligen resten av svenska befolkningen är att den tidiagre EUROPEISKA sångtävlingen numera bara handlar om en ÖSTeuropeisk tävling. Men som någon klok person på morgonnyheterna sa så ska väl inte europa delas in i öst och väst. Europa är väl helt enkelt europa och ESC är väl ett ypperligt bevis på något som sammanför denna stora enhet.
Hur som haver: Man röstar ofta på bidrag som man känner sig bekant med och grannländer står därför högt i kurs. Detta gör mig inte förvånad. Vi svenskar röstar väl mer än gärna på norska och danska bidrag. Det som är en nackdel för oss är väl att vi har så få grannländer =)
ESC var en ganska långdragen men rolig tillställning även denna gång och jag tyckte att vinnarbidraget var väldigt bra. Det blir spännande för Sverige att kvala nästa år!

...

dekaler på bilen

Kommentarer överflödiga!

image26

Hihi....

Sommarprojekt

Jag har tänkt göra ett litet plantage på balkongen den här sommaren och hoppas på att allt inte blåser sönder (som det vanligen gör)
Jag har för detta projekt drivit upp en lök:

NÄCKROS DALIA
image24


som slutligen ska planteras i den underbart snygga blomlådan från Ikea i galvaniserad plåt
image26

Det hoppas jag blir en riktig hit. Nu sitter dessutom lådan lägre än den  tidigare blomlådan gjorde, jag hoppas att det ska göra susen!

Bilen...

är såld! Å nu pratar vi om det gamla vrålåket Mazdan, vår trotjänare, vår OXE!!
Ombesiktningen igår gick inte alls så bra... Eller OMbesiktningen gick väl egentligen lysande då både balken och handbromsen var fixade, men besiktningssnubbarna lyckades identifiera 4 nya fel!! Det var bromsarna bak som helt enkelt höll på att sluta ta. Henke kom hem med den tråkiga nyheten ca. kl. 08.00 igår morse (så var den dan förstörd)...
Mycket trist och jag såg framför mig hur utgifterna bara ökade och ökade och ökade. Vad göra? Renovera bilen och försöka få ut lite pengar för att täcka utgifterna för Primeran?? Nä, vi bestämde oss för att lägga ut bilen på Blocket, obesiktigad, avställd och oskattad (allt detta hann vi med under gårdagen) Kl. 22.00 kom annonsen ut och inom 2 minuter (ungefär) hade vi en presumtiv köpare. Killen dök upp, dealade och köpte vår pärla på plats!

Tragik. Känner mig lite lessen i ögat. Saknar min gråa pärla, men kommer snart att ha glömt den och vara sååå kär i "Rulle"

Well well, så kan det gå! Nu har vi EN bil att fokusera på och det känns alldeles lagom!


Låttext

Jag blir irriterad då jag inte kan höra vad som sjungs i låttexter. Tänkte att just DU kan hjälpa mig!?
Problemet denna gång är i låten "Release me" som används i SAAB-reklamen. (För övrigt en mycket bra låt)

En av raderna går
 
"I am a fire burning desperatly, but...."

Vet du fortsättningen??

Bilarna

Den nya röda... (I bakgrunden gamla oxen)
image23
Oxen, vår gamla pärla som vi numera vill sälja....

image22

Impulsköp

När andra gör galna impulsköp handlar det om en snygg kjol, kanske en dyr väska eller nyaste skorna. Men inte vi.
När vi impulshandlar så köper vi en... BIL!!
Du läste rätt! Numera äger vi 2 (!) bilar. Lite lustigt med tanke på att vi så sällan kör bil. För allas information: Nu är Mazdan till salu. Är just DU sugen på att köpa vår pärla så är det bara att meddela sig.
Vad är det då för lyxåk vi införskaffat? En Nissan Primera -00! Vi köpte den igår i Timrå och körde sent igår kväll hem två stycken bilar. Lite bisarrt faktiskt. Bilen står på MIG, så för första gången i mitt liv är jag bilägare!! Den nya pärlan "Rulle" har abs, airbags och ac. Något som vi saknat under de år vi haft Mazdan. Tyvärr fungerar inte bilnycklarna när man ska låsa upp dörren manuellt, men det är ett problem vi snarast har tänkt försöka åtgärda.

Jag hade nu tänkt lägga upp en bild på vår nya fina röda bil, men mobiltelefonen och blåtanden trilskas med mig, så ni får se underverket vid ett annat tillfälle.

RSS 2.0