Hur

får folk tiden att räcka till?

Jag vikarierar just som samordnare. En uppgift som bland annat gör att jag har mindre tid att skriva i min blogg. Samordnarskapet innebär att jag ska planera, sköta telefonkontakter, föra in alla scheman samt rätta stämpelklockan och andra datauppgifter. När dagen egentligen är slut och jag jobbat mina 8 timmar så har jag ungefär en miljard saker kvar att uträtta. Hur får alla andra saker färdiga på bara 8 (!) timmar. För mig skulle det antagligen behövas 12... Förmodligen skulle jag hinna med mer om jag kunde isolera mig på kontoret och inte prata med en levandes själ, men hur skulle då verksamheten se ut och hur skulle informationsöverföringen ske? Att kommunicera med folk är antagligen den viktigaste uppgiften jag har, dessutom är det ju ett plus i kanten om man kostar på sig ett leende och låter trevlig med folk på telefon (vilket ofta innebär att samtalen drar ut på tiden)

Kan någon inrätta 30-timmars-dygn istället för dagens 24-timmars? Då skulle jag känna mig betydligt mer tillfredsställd när jag stämplar ut i slutet på dagarna!

Fler bilder...

kan inte låta bli att publicera ytterligare två bilder jag tagit från vår balkong. Molnen reste sig helt magnifikt och rörde sig knappt alls.... Svårt att fånga "känslan" med en kompakt digital-kamera, men om du bara använder fantasin lite så inser du hur häftigt det var.

image36

image37

utemöblerna inomhus

image35

Här är möblerna monterade men inte utburna. De gör sig ännu bättre ute i solskenet med 2 (!) stycken solrosor på!!!

Tyvärr har inte vädret varit min bästa kompis de senaste dagarna så jag har knappt hunnit nyttja våra "nya familjemedlemmar"....


Här vill jag samtidigt tacka alla som gjorde min födelsedag / födelsedagsfest minnesvärd! Tack för alla gulliga sms, meddelande, telefonsamtal, presenter och kort!!!


Min dag...

idag. Jag fyller nämligen år. Inte nåt jämnt eller så, men ändå så har jag nu gått och blivit ett år äldre.

Dagen var väl inte jättespännande i sig. Har liksom inte kvar det där pirret som alltid infann sig när man var barn...
Men jag bjöd på lite schwarzwaldtårta på jobbet. Henke tog mig därefter på en shoppningtur på Strömpilen (bolaget o Maxi). Sen har vi glufsat i oss grillat och druckit rödtjut. En alltigenom bra dag fastän jag kunde känna mig lite stressad på jobbet och lite slut innan vi fick sätta oss ner och äta.

Jag har fått en JÄTTEFIN present. Alldeles precis de utemöbler jag önskat mig från JYSK. Jag har just skruvat ihop dem (alldeles själv!!) och snart ska de invigas på balkongen. Förhoppningsvis med en kall Xider Strawberry Desire....

(Bild på underverket kommer senare)

Nu ska jag fortsätta njuta av efter-middan-kaffet med den mörka chokladkakan och öppna ytterligare presenter, varav en till "23-åringen" Pernilla ;-)


Säg Polly

image33

Åsså "råkade" Henke köpa hem en Polly "Dark & White"

(konstigt namn förresten, borde den inte heta "dark & light" eller "black & white" istället?)

och jag tjuväter lite ur den. Ganska gott om man nu gillar choklad. CItrusblandningen tillsammans med den vita chokladen ger en lite bisarr smak, men sammantaget så är det här riktigt fräscht och gott...


Det finns bara ett sätt att stoppa den...

image31

... I MUNNEN!

Vi har skördat årets första gubbe från ampeln. Den var riktigt god, men tyvärr bara en!

Blinddate

har jag nästan varit på idag. Eller inte alls egentligen. Anna-Sara som hon heter är en kompis kompis som jag träffat en gång tidigare för ungefär ett år sen i Luleå. Nu var hon på besök i Umeå och tyckte väl att det var läge att träffas. Vår gemensamma vän Jessica bytte våra telefonnummer och klockan 11 idag i ett ihållande regn träffades vi. Som alltid är jag nervös när jag ska träffa nya människor på tu man hand. Men idag flöt det på bara bra. Anna-Sara är en väldigt social människa och vi hade mer gemensamt än jag kunde ana (tack Jess!) Hon peppade mig att kanske träna lite mer, pröva på Thai-boxning... hon håller till och med på att övertala mig att åka Tjejvasan nästa år (och jag som lovat mig själv att ALDRIG åka denna tävling igen) Dessutom är hon en tjej som mest ser möjligheter och inte så många hinder, min raka motsats, och jag kan behöva nån som får mig att tänka om!

Så det kan vara ganska trevligt med små "blinddates"

Regn

det kom för en liten stund sen ett förlösande regn. Kan tyckas väldigt onödigt, särskilt en måndag, då jag hade tänkt gå på gympan nere i parken. Nu väljer jag att avstå gympan eftersom det blir så blött o halkigt i gräset. Men jag kan inte säga att jag misstycker att regnet kom. Luften blev friskare på något sätt, dessutom inbillar jag mig att det blir mindre pollen i omlopp. Vi har ju kommit in i en fas när utemöblerna måste torkas minst en gång per dag. Nu när det blivit så friskt ute och temperaturen sjunkit en del så väljer jag att följa Henkes fotspår istället och försöka springa runt sjön *PUH*

Sommaren

är allt underbar! Började dagen med frukost ute på vår skuggiga balkong. Det var trots allt ca. 20 plusgrader ute. Satt ute, drack mitt te och käkade mackor, läste tidningen och försökte lösa Melodikrysset. Vilken skön start på dagen. Jag njuter så på min balkong nu då det blommar för fullt ...image28


och jordgubbarna snart är mogna...
image29

Efter denna sköna start så cyklade jag en sväng på stan. Köpte på mig lite vin inför kvällen samt ytterligare en blomma att pryda utemöblerna med. Mötte sen upp Johanna ute på Maxi där vi handlade inför middagen med Sara som äntligen kom på besök! Vi fick en mycket skön kväll med massor av god mat. Grillat (en "fet gris"), hemlagad potatissallad, tzatsiki, sallad och vitlöksbröd. Mmmmmmmm... Dessutom hade vi sällskap av en av de sötaste ungar jag träffat. Jo´s systerson. Vi fick heta "Jaja", "Nilla" och Sara hela kvällen. Kändes helt ok!

Overall, en mkt lyckad dag. Har nu tänt lite ljus i vardagsrummet, TV:n står på och jag avnjuter dagens sista kopp kaffe!


Nationaldagen!

Hur underbart härligt väder som helst.

Vi packade picnicväskan o drog till Gammlia för att njuta lite av skön musik o vacker sång, jag, Henke o Anna.
Vi kom dit, njöt av solen, sällskapet o fikat, men glömde bort alla begivenheter inne på själva Gammlia med tal, musik, sång o dans. Men vad gör väl det?

Annas vänner dök också upp på vår picnicfilt tillsammans med delar ur innebandygänget. Trevligt.
Synd bara att man var tvungen att bryta upp redan kl.13.30, då man bara hann njuta av sommarvärmen i en o en halv timma, eftersom jag började jobba kl.14!

Jobbet flyter på riktigt bra så jag kan inte klaga.
Är hemma på middagsrast i skrivande stund. Ute på balkongen vajar den svenska fanan och den första jordgubben i min jordgubbsampel är på gång!

Gräsänka

för helgen! Henke har åkt till Bergeforsen för att delta i Alnötrampen på söndag.

Jag passar då på att pröva årets godaste cider. En Xider strawberry desire! En vinnare för alla oss som gillar söta drycker! Kommer att bli en hit på eventuella fester den här sommaren! Rekommenderas varmt.

Balkongdörren står öppen, termometern visar 12 grader fastän klockan snart är 22:00, radion spelar E-type, mina nyinköpta petunior frodas i Ikea-blomlådan och som kronan på verket så har jag idag fått en jordgubbsplanta med massor av blommor!!

Jag vill härmed förklara SOMMAREN invigd! SKÅL!


Maskrosor...

Vem har sagt att maskrosor är ogräs. Jag vill här tillsammans med Henkes ingifta morbror (utan hans vetskap) göra ett "statement";

Maskrosor är vackra och förgyller vår vardag!

Jag var ut idag och fotade en helt underbar slänt vid Tunnelbacken, ett stenkast från där vi bor...
image27


Nog måste du medge att det är vackert! (se även den matchande bilen i bakgrunden =) som kronan på verket)RSS 2.0