bilder

Nu var det länge sen ni fick se några bilder härifrån Ume, så nu tänkte jag ta mig i kragen...

och NEJ, det blir inga bilder på nyklippta och nyfärgade Pernilla (mig får ni komma och se lajv istället)

Först ett par bilder från dagens promenad vid Nydalasjön. Hösten kan ibland vara sådär smärtsamt vacker:

och sen lite bevis på att det går framåt i iordningställandet av lägenheten: belysning ovanför skänken !!


Annars har helgen bjudit på ett väldigt trevligt barndop i kyrkstugan. Också denna vid Nydalasjön. En söt unge som bara var glad och ville prata under ceremonin, goda vänner, gott fika... vad mer kan man begära?

Gårkvällen bjöd på något så exklusivt som kräftskiva i Djäkneboda. En kompis har en stuga som i själva verket är en utbyggd bagarstuga med kamin. Behöver jag ens omnämna mysighetsfaktorn i detta? Kräftor har jag nog inte ätit sen 9:e klass då jag var utbjuden till Furuögrund. Det var lika gott som jag minns det, fast rackarns vad lite mat man får för sånt besvär... =)
Sen blev det en coronneturnering där jag inte alls vill dryfta resultaten...

Valdag

Idag är det söndag 19 september 2010. Dagen när den myndiga delen av Sveriges befolkning har möjlighet att rösta. Rösta till riksdagen, landstings- och kommunfullmäktige. Vi har demokrati i Sverige som innebär att folk får göra sin röst hörd, vilket i sig är helt fantastiskt.

För en sån som mig så är såna här val svåra. Först har jag som sagt mölighet att rösta till 3 olika "instanser". Jag har ett antal olika partier som jag kan rösta på. Jag kan välja att rösta på olika partier till exempelvis riksdagen och kommunfullmäktige. Jag kan dessutom välja att rösta blankt, personrösta eller inte rösta alls. För en sån som mig så blir detta svårt.

Jag har idéer och tankar om hur jag tycker samhället borde vara. Jag vill att människor ska ha det bra, ha möjlighet att jobba, få hjälp om de är sjuka eller handikappade. Jag värnar vårt skyddsnät i Sverige som vi byggt upp i form av A-kassa, föräldraförsäkring, socialförsäkringar, pensioner och dylikt. Jag önskar även att vår miljö värnas...

Igår morse gjorde jag ett slags test på DN.se om vilket parti jag stödjer och försökte svara ärligt på frågorna. Denna undersökning visade att jag borde lägga en röst på Centerpartiet. Detta hade jag ingen aning om ;-)

Helt ärligt tycker jag att de flesta partier har något gott att komma med, samtidigt som jag till fullo inte kan känna att jag helhjärtat stödjer ett särskilt parti...

Idag den 19 september har jag dock gjort min röst hörd. Röstat på det som för stunden känns någorlunda rätt och riktigt. Visat att den lilla människan bryr sig. Visar det sig att jag röstat fel, att mina värderingar ändras så har jag ju möjlighet att rösta annorlunda om 4 år !!

Mitt hår...

blev idag massor kortare.
Tog mig äntligen i kragen och gick till frisören. Det var behövligt. Håret var nött risigt och eländigt.

Men klippningen blev mer fasansfull än jag någonsin kunnat föreställa mig...
jag tror jag upptäckte ett grått strå...
frisören försökte lugna mig med ett "du vet, det är många som börjar bli gråhåriga redan när de är 20"
men det hjälpte inte!
Jag kände ångesten komma....
jag har nog lite åldernoja trots allt

Nu sitter jag i alla fall här och färgar håret många nyanser mörkare och döljer därmed alla eventuella gråa hår

=)

om...

spindeln vävt ett nät på min cykel

har jag då cyklat för långsamt?


IKSU!

Nu har äntligen Iksu blivit besökt av mig.
Det är första gången jag går dit sen....
vi flyttade i alla fall
och det är ganska länge sen.
Sista helgen i maj gick flyttlasset så om man räknar på det är det en skrämmande tidsrymd.
Jag har dock inte helt legat på latörat HELA sommarn, bara inte tyckt att det är roligt att träna inomhus.
Så jag har istället mest ägnat mig åt ... löpning (helt otippat)
Har ju även hunnit triathlondebutera! (är så grymt stolt övet detta!!)

Men nu är man som sagt tillbaka i gamla rutiner igen så nu blir det förhoppningsvis innebandy varje onsdag och fysträning med Barbro på måndagarna!

over and out

23 maj

...
var tydligen sista gången jag skrev i bloggen!
Det är en evighet sen.


Det har hunnit rinna en del vatten under bron sen sist...


På tal om broar, detta är den vackraste bron jag skådat denna sommar. Tower bridge i självaste Londonius.

Vi spenderade 4 intensiva dagar i början av vår semester. Vi gick och gick och gick, såg på alla vackra byggnader, shoppade, såg musikal och besökte Pinner...

Midsommar firades traditionsenligt hos min kompis pappa i Staaan! Fika i bonnstan, grillning, tipsrunda, socialisering samt gräsinnebandy!

Därefter drog vi hem till Fällis för lite rekreation. Njöt av solsken, fick åka båt samt umgås med familjen och några nära och kära.

Under semestern spenderade vi nästan minst tid i Umeå i vår nya (!) lägenhet. Istället passade vi även på att åka ner till Bye / IKEA istället och shoppa helt galet mycket.

Semestern avslutades med en fjällvistelse. Vi drog upp till Kebnekaise fjällstation. Vacker vandring från Nikkaloukta. Underbara vyer. En helt strålande dag med solsken och skön vandring upp till Tarfala...
Bilden nedan är från första natten... det var en väldigt blåsig natt... vi hade inte värst mycket vindskydd...I mitten av juli började jobbet om. Denna gång har jag tagit beslutet. Jag ska inte vara samordnare längre. Detta har medfört att jag skolat in en ny tjej som samordnare och jag blir vårdbiträde på 100 %. i nuläget känns det väldigt skönt att ta detta steg...

Klänningen som publicerades för ett par inlägg sedan har också kommit till användning. Vi har nämligen varit involverade i våra vänners bröllop. Det har inneburit både möhippa och svensexa samt ett väldigt vackert bröllop där vi agerade värdpar, toastmasters och fotograf!!


Detta blev ju en liten resumé i alla fall över de senaste 3 (!) månaderna =)

RSS 2.0