Broddar....

är den bästa uppfinningen någonsin! Jag är så lycklig över dessa små finurliga livräddare.
Tack vare dem kan jag vara ute och gå även om isen polerats blank av kringblåsande löv, kvistar och snö... Jag är nämligen tjejen som alltid lyckas ramla och har nu funnit räddningen! Nu finns det inte längre någon ursäkt för att slippa gå ut och gå i snöstormar.

Håll i er! (det blåser ute)
och njut av vintern som verkar vara i antågande


Sommartid / Vintertid

Natten till igår ställde vi som ni alla vet om klockan till vintertid. Jag har alltid sett fram emot den här magiska natten när vi får en extra timma att sova. En HEL timma!!! Det är ganska mycket... MEN detta till trots så var jag trött som aldrig förr på söndagmorgonen när jag skulle stiga upp och arbeta. Vad kan detta bero på? Kanske är den enkla anledningen att man är vaken ytterligare en timma på kvällen, känner att man vill utnyttja denna "bonustid"!?

När jag var mindre så var omställningen till vintertid bland det bästa jag visste. Numera känns det bara jobbigt. Inte minst på grund av alla klockor som måste ställas om. Jag tror säkert att jag ställde om 20 stycken klockor igår, "mina gamlingar" måste ju kunna se vilken tid det är.

Varför ska vi då hålla på att ställa om klockan? Kan vi inte ha en folkomröstning och lägga ner omställningen mellan sommar- och vintertid???

Sulo

... är väl söt han också ..... ;-)

114884-6

Med ny tröja och allt!!

Förkyld...

Sandra: Nu fick jag så jag teg.... Jag trodde inte att jag skulle åka dit på den här förkylningen som alla drabbas av. Trodde att jag skulle vara immun eftersom jag dagligen utsätter mig för lagom doser av bacillusker... Jag hade fel. Insåg igår att jag var tvungen att erkänna att förkylningen satt sina klor i mig när jag inte kunde andas normalt när jag skulle sova. Tog nässpray och kände hur luftvägarna åter öppnades. Men säg den lycka som varar. I morse när jag vaknade så hade jag istället dragit ner all "skit" i lungorna, hade hosta och nästan lika mörk stämma som den kände Barry White.

Jag har inte tid och råd att vara sjuk och känner mig därför lyckligt lottad då jag inte har feber.

En tröst under denna vecka är i alla fall att min bror och hans familj är på besök. Här kommer bildbevisen på att jag faktiskt har VÄRLDENS sötaste syskonbarn!

114884-5
114884-4

Den övre bilden föreställer en glad och stolt storasyser och den undre bilden föreställer lilltjejen som inte riktigt vet hur man ska sitta i en barnstol

Fösta snön

... kom singlande igår kväll. Vi gick på en liten promenad. Tyvärr var inte snöflingorna såna stora lapphandskar man hoppats på, utan stenhårda hagelliknande "flingor" som blåste rakt i ansiktet. Den promenaden var uppfriskande men inte särskilt skön.

Vaknade så i morse och såg att alla taken var vita. Trodde att jag skulle plumsa i 1 dm djup snö på väg till jobbet, men där var bara slask.... Ni ska tro att jag är besviken.

Den enda trösten just nu är att Henke köpt hem lite glögg!!

Frost

... på tak och bilar när jag vaknar på morgonen. Drar slutsatsen att det varit minusgrader under natten.
Solen tittar fram från en näst intill molnfri himmel.
Björkarna har skiftat färg nu och äntligen blivit sådär vackert gula som bara björkarna i Umeå kan bli

Värmen i lägenheten stiger tyvärr inte i samma takt som kylan sjunker ute (TACK Bostaden AB)
Igår tände jag massor av värmeljus i förhoppning om att kunna få upp innetemperaturen med åtminstone 1 (!) grad.... Som tur och var kom min kusin och hennes sambo på besök.... 4 personer värmer betydligt mer än bara 2 ! (och jag tror faktiskt att vi höjde temperaturen med nästan 2 grader en kort stund)

Läser just nu "Solstorm" av Åsa Larsson... Den är bara sådär härligt underbart spännande att jag i princip inte kan lägga ifrån mig boken. Handlingen utspelar sig i Kiruna under vintertid (som ni säkert redan vet) och det är tack vare hennes målande berättelser som jag känner att jag börjar längta till den riktiga vintern. Ni känner alla till den. Det frasar under fötterna när man går. Man måste bylta på sig MINST tre lager kläder. Näshåret fryser. Månen lyser upp på riktigt i den kritvita snön och sist men inte minst: JULAFTON! Det är bara oktober och jag har redan börjat längta efter att ta in julgranen (ja! jag och Henrik tar alltid in en levande gran), baka kakor, koka knäck, slå in klappar och träffa tjocka släkten

Är det nån fler än jag som börjar längta till denna underbara högtid så fort temperaturen sjunker under 0-strecket?

Skön helg

Vi har haft en riktigt skön helg i helgen. Henriks mamma och pappa har varit på besök. Hans mamma hade varit snäll och åkt förbi Ikea och köpt ut en ny byrå till hallen, hur fin som helst och nu rymmer vi ytterligare lite mer skrot.
114884-2

I lördags firade vi dessutom 6 år tillsammans. 114884-3
Det är otroligt vad snabbt tiden går. Vi började morgonen med storslagna presenter. Jag fick "Ice Age 2" av Henrik och han fick både simglasögon och badmössa av mig. Nu har jag tänkt att han ska kunna prestera ännu bättre på Stöcke Triathlon sommaren 2007, när han finslipat frisimmet!! Vi avnjöt sedan en superb lunch på Lottas krog. Gå in på www.lottas.nu !!! Jag måste varmt rekommendera den här krogen/restaurangen. Råkar du ha vägarna förbi Umeå och vill äta något riktigt gott så ska du definitivt besöka Lottas!!

Ledig dag

Jag inser att jag måste försöka utveckla min blogg lite och eventuellt lägga in lite bilder och så...
ska se om jag kan få det gjort idag, när jag till och med är LEDIG!

Det verkar vara en kall men solig dag här i Umeå och jag har bestämt mig för att cykla upp till vår underbara sportbutik "Sporthuset" och inhandla diverse saker. Bland annat har jag tänkt kolla på inneskor att använda när vi spelar innebandy. Tro nu inte att jag är superseriös och jätteduktig på att lira boll med pinne, men mina medspelare har förklarat för mig att risken att vricka och stuka fötter är mycket större om man använder gamla nötta löpardojor....

Ikväll ska jag äntligen till min kompis Ivona och hälsa på. Vi har inte setts på hela sommaren... och jag funderar vad det egentligen beror på. Är det så att man är mer upptagen under sommaren? Nu när hösten smyger sig på så får jag ett stort behov att hälsa på alla nära och kära vänner igen!!


Höstrusk

Så har då vardagen återvänt. Tillbaka på jobbet och det mesta flyter på. Underligt vad snabbt man kommer in i rutinerna igen.
I förrgår hade vi för första gången Öppet hus på vår hemtjänstlokal. Det var riktigt lyckat. Vi bjöd på kaffe, kanelbullar (det var ju kanelbullens dag) och prinsesstårta. Alla våra vårdtagare verkade mycket nöjda med tillställningen.
Igår gjorde jag slag i saken och bytte de vita sommargardinerna i rummet till våra vackra höstgardiner (med höstlöv på). Nu har jag liksom erkänt att sommaren INTE kommer tillbaka och försöker göra bästa möjliga av situationen...

Hoppas ni har det bra i höstrusket!

RSS 2.0