Giftermål

För att reda ut vissa missförstånd: NEJ, det är inte vi som gifter oss!!! Det är Henriks kompis Lizette och hennes Daniel som efter en massa år tillsammans och två barn senare slår slag i saken! Jag längtar dock till bröllopet. Har hittat en sån söt klänning och fick i förra veckan låna en väldigt vacker sjal från Anna att ha på mig! Ska bli kul att träffa det "gamla gänget" från Henriks gymnasietid som jag inte sett på väldigt länge.

På fredag åker vi ner mot Bergeforsen och blir där hela helgen och hinner då umgås lite med Henriks mamma, pappa och morfar också!

Hösten

är nog här nu. Jag ligger i sängen och skriver. Klockan är 8 och jag är ledig hela dagen. Har en massa praktiska saker att utföra inför helgen och bröllopet och så. Utanför vräker regnet ner och jag kan tycka att det är riktigt mysigt. Nu kan man tända fönsterlamporna och de gör av sig! Har även plockat fram några Ikea-värmeljus att bränna på kvällarna när man bara vill mysa i rumssoffan.

Igår kväll hade vi världens åskoväder. Det är bland det häftigaste jag vet. Plötsligt sken hela himlen upp av blixten och bara sekunder efter det hördes värsta mullret! Påminner mig om en av nätterna i Pinner då jag låg och tittade på åskovädret genom takfönstret och upplevde att det gigantiska stenhuset skakade av smällarna!

I helgen har jag arbetat men ändå hunnit med att roa mig. Vi åkte ut till Norum på lördagkvällen för att umgås med Järnet-gänget på avslutningskvällen. Det blev grillat, mycket skitsnack och en bamsebrasa ute vid vattnet innan vi utmattade somnade i gäststugan. Egentligen var det tänkt att vi skulle sova i tält, men jag är ytterst tacksam över att det fanns plats inomhus (brrrrr). Micke S hade fixat allt hur bra som helst. Hans hund Fred, alias Korven, förgyllde kvällen med sin klumpighet =)

Nu ska jag ta och äta lite frukost så jag hinner med allt jag tänkt göra idag!

Over and out!

TACK!

image38

för den fina buketten vi fick då vi hade...


image39

varit "barnvakt" till "besten" Trassel! Vi fick ha lillgubben i två dagar när mamma o Erik passade på att gå på Nolia och spela bort lite pengar på Umåker.

Det blev tomt i lägenheten när Trassel åkte hem, men har jag riktigt tur kommer han på besök på torsdag igen...

Stieg Larsson

Igår avslutade jag den sista boken i triologin "Millennium". Om du inte redan gjort det:

LÄS DEN!!!

Alla tre böckerna om Lisbeth Salander och Mikael Blomkvist var makalöst spännande! Jag vet inte hur mycket av handlingen jag ska avslöja, men det handlar om tidningsreportrar, hackers, poliser, mord, säpo/ RPS/säk och en massa annat smått och gott! Detaljskriven spänning om hur snett allt kan gå.....

Du börjar läsa "Män som hatar kvinnor", fortsätter med "Flickan som lekte med elden" och avslutar med den nyutkomna "Luftslottet som sprängdes"

Bio

var vi på igår. Vi såg the Simpsons Movie. En riktigt sevärd film om man gillar det gula gänget! Ingen större skillnad mot tv-serien. Jag var lite skeptisk att en sån här serie skulle funka som film, men det gjorde den! Jag får nog faktiskt ge den 4 solar av 5 möjliga. Den bjöd på många skratt och dråplig humor. Jag gillar Groenings sätt att driva med det amerikanska samhället! Grundstoryn var att sjön i Springfield höll på att förorenas. Katastrofen blir ett faktum efter ett fatalt "donut- misstag" av Homer och president Schwarznegger bestämmer att sätta staden under glaskupa.... Resten får ni se själva!!

Semester

semester verkar innebära att jag inte bara tagit ledigt från jobbet utan även från bloggandet. Nu är det kanske dags för lite uppdatering när mer än hälften av min underbara semester passerat.

Den första veckan spenderade vi uppe i Fällis som tyvärr bjöd på väldigt dåligt väder. Först var jag på en supertrevlig tjejkväll hemma hos Susanna där vi åt massor av god mat och surrade framåt småtimmarna. Kom hem vid 2 på natten och var lite lagom pigg när vi vid 9-tiden på lördagmorgonen styrde kosan mot Rålund i Eriks nyinköpta husbil. Rålund välkomnade oss med ett skyfall utan dess like, en auktion som måste gått till historien samt ett och annat original. Efter flera timmars "första, andra och såld" så åkte vi vidare till Svansele. Vi åt en häftig vildmarksbuffé utomhus och såg sedan alla fantastiska uppstoppade djur. Väldigt imponerande. Vi kom hem ganska sent på kvällen...

När vi vaknade på söndagen så vräkte regnet ner och vi bestämde oss för att ta en bilutflykt även denna dag. Nu åkte vi till Piteå och hälsade på bror med familj. Där började solen skina så vi hann vara utomhus och plockade säkert 10 (!) blåbär. Körde sen Primeran till Norrfjärden där kusinen var på sommarlov med två supergulliga ungar!! Vi kom hem väldigt sent och åt århundradets senaste middag vid 23-tiden.

Måndag, sol, regn, regn, sol..... Pappa ringde och undrade om vi ville komma och kolla när han rökte fisk. Sagt och gjort. Vi åkte upp till Rävtjärn, satt ute under rökningen och fick sen avsmaka den salta rökta regnbågen....
Kom sen tillbaka till mamma på kvällen då vi faktiskt kunde sitta ute och äta grillat, vilken sommarkväll!! 

På tisdagen gjorde vi inte så mycket. Tog en skogspromenad med Trassel i ösregnet och blev oförsämt blöta. Åkte upp till pappa på kvällen. Henrik gjorde ett jungfrusim i Byskeälven med våtdräkt på innan vi satte oss i bastun för att svettas lite. Vi sov sen över i Rävtjärn och for på onsdagen till Johanna o Micke i Långselet. Fick se lite vackra bröllopsbilder samt träffa den glada busiga Birk... Pappa bjöd sen på lunch på den lyxiga (?), eller enda, restaurangen i Fällfors....

Onsdagkvällen avnjöts i Byske hos morbror Ture. Där fick Henke agera datahacker medan jag, mamma o Ture hade ett såkallat väckelsemöte inne i extra rummet med tre gitarrer och en förstärkare.

Torsdagen var lugn och vi åkte tillbaka mot Umeå snett efter lunchtid. Stannade på Degerön och umgicks med Johanna, Martin och Vilja. Amanda och Vide kom också förbi. Vi kunde sitta ute i lusthuset och inmundiga både varm- och efterrätt.

Helgen har sedan handlat om Stöcke(k)rampen, men den får jag sammanfatta en annan gång. För den vetgirige så finns information på TS Järnets hemsida.

Idag sken så solen från en klarblå himmel, temperaturen har legat på över 20 grader och vi har varit i Bettnässand. Där har vi tillsammans med Johanna och gänget badat i ett iskallt hav, fikat och solat i massor. Solningen har resulterat i brända ryggar och magar....

RSS 2.0