Glasstider

är här!

Jag löd rådet att sluta vara ute och jogga och se... våren, solen och värmen kom tillbaka. Idag har jag till råga på allt sett fullt blommande krokusar!!

Med våren och värmen så svallar mina känslor... för glass! Jag har just börjat utforska GBs nya sortiment. Än så länge har jag bara två stycken att betygsätta. Först ut var Pepe (min ? glass) en strutglass med lakrits. Jag gillar kombinationen lakrits - gräddglass, men är lite tveksam till de mjuka (!) lakritsbitarna i glassen och chokladfyllningen i slutet av struten. Lakritsöverdraget däremot var bland det godaste jag smakat! Betyg: 3
Nummer två var Magnum Colombia. Den glassen innehåller både mörk choklad och kaffe.... och alla ni som känner mig vet att jag ÄÄÄÄLSKAR både mörk choklad och kaffe! En helt solklar kombination! Detta är en höjdare som med fördel ska avnjutas av en kopp nybryggd Gevalia. Kanske ingen bra glass när man vill svalka sig en 30-gradig sommardag utan hellre hemma i soffan när man behöver njuta lite extra. Betyg: en stark 4

Har du hunnit testa några glassnyheter och vad tyckte du i så fall om dem?


Fredag

och helt klart den bästa dagen på veckan. Solen skiner och nu har man två lediga dagar framför sig, eller i alla fall en och en halv då jag tagit på mig en extra kväll på söndag för att dra in lite extra "cash"...

idag har jag inga "storartade planer" (som Henrik brukar säga). Sitter och läser lite på mina vänners bloggar. Smittas av Lindas optimism även om allt inte riktigt går som hon vill alltid. Blir lite avundsjuk på Sandra som snart flyttar in i HUS(!). Är stolt över Sofia som var med på radion, lät såååå gammal och dessutom VANN hon!

Sänder även en tanke på stackars tant Jessica som har ungefär en miljon tentor att beta av.

Så nu har jag ett hum om vad NI sysslar med, men vad ska då jag göra? Hmmmm... hoppas på en liten prommis ute, ska nog på Iksu och springa lite (fick ångest då jag ställde mig på vågen och hade gått upp 3 kg.) och sen jobbar jag från kl.14. Henrik har lovat att fixa middag ikväll och det känns alldeles underbart!

För någon dag sedan fick jag för mig att bli teambassadör! Ett skitbra sätt att få testa lite olika tesorter. Detta föll sig extra naturligt då jag dessutom försöker skära ner på min överkonsumtion av kaffe! Vill du också bli ambassadör för Lipton-te? Gå in på denna länk Teambassadör

Veckans citat
"Inget varar för evigt - inte ens dina problem"

och med det avlutar jag dagens bloggsession! Ha en skön helg du med!!

Norrlandsoperan

Igår var jag på opera för första gången i mitt liv. Vi såg Den flygande Holländaren, en något försenad födelsedagspresent till Linda. Jag hade inga höga förväntningar alls eftersom jag inte är störtförtjust i arior... Men jag måste säga att kvällen blev mycket intressant. Föreställningen var bara 3 timmar lång inklusive en mycket välbehövlig kafferast. 3 timmar är tydligen light varianten då Wagner skrivit en opera på 18 (!) timmar!

Hur var då själva operan? Tja, scenuppsättningen var vacker, orkestern var fenomenal och operasångarna skötte sig nog väl de också. Jag hittade en favorit och det var Sentes pappa. Han sjöng enligt mig klart bäst av alla. Sen var det intressant att hela operan sjöngs på tyska och textades (!) på svenska. Jag som trodde att jag kunde tyska förstod knappt ett ord av vad de "skrek" fram i dova vibraton.

Ett annat intressant inslag var träningscyklarna! Träningscyklar i en Wagner-opera från 1800-talet. Det hade jag inte trott!!

Overall en trevlig kväll där jag tyvärr uppskattade kaffet med kakan mer än själva operasången.

Har ni några trevliga operaminnen eller förslag på operor man kan se?

Var tog våren vägen?

I förra veckan var det vår! Jag tror inte bara att det var jag som tyckte det då asfalten smälte fram och solen gassade utan att det rent meteorologisk även var vår. Som SMHI skriver "våren börjar när dygnsmedeltemperaturen stiger över noll grader". Jag tog till och med fram mina slitna gympadojor och var ute och sprang...

MEN så igår hände något mycket märkligt. Det började snöa och blåsa. Jag tror att det kom ungefär 3 cm snö på bara en halvtimma. Man trodde knappt sina ögon. Inatt har det fortsatt snöa. Nu vet jag inte hur mycket snö vi har ute eftersom jag just stigit upp men gissningsvis är det över 1 dm nysnö. Vackert! Riktigt snögubbsbyggarväder.

Men än en gång måste jag fråga mig var våren tog vägen och om den snart kommer tillbaka. Jag älskar nämligen att kunna sitta ute på balkongen, sola och läsa en bra deckare!

Hundvakter

Vi har fått äran att vara hundvakter åt mammas "best" i helgen då hon och Erik är i Sundsvall och roar sig kungligt. Första gången Trassel är här själv och både han och vi verkar sköta sig mycket bra. Trassel är lugn men gillar givetvis att busa ibland och vi lyckas få i honom både lite mat och vatten samt rastar honom med jämna mellanrum. Skönt att sköta en hund som är lite "torr bakom öronen".

Vi har dock inte varit hemma så mycket. Igår var det nämligen födelsedagsfest nere hos Anna och Niclas. Både Anna och Henrik har ju fyllt år denna månad så de passade på att slå ihop sitt firande och bjöd in lite folk och bjöd på mat i stora mängder. Gott och himla trevligt!!!

Idag börjar jag jobba redan 14.30 och jag måste tyvärr medge att det inte känns så himla roligt då dagen-efter-tröttheten fortfarande sitter i.

Tumhållningen

verkar ha hjälpt! Det går riktigt bra för mitt Schellefte i kvalserien!! Vad jag har hört så spelar inte laget särskilt bra, men det tycker jag är sekundärt så länge de vinner.

Helgen var super. Vi åkte ner till Bergeforsen för att Henke fyllde år. Massor av tårta och god mat hemma hos hans föräldrar. Vi hann även förbi Ikea och stan en sväng. På lördagkvällen åkte vi till Eon Arena för att se en av elitseriens längsta matcher. Fyra hela perioder. Den femte perioden blev bara 17 sekunder lång då Modo avgjorde på sudden. Mycket tråkigt!!! Lyckan var ändå fullständig för mig: vi hann hem till melodifestivalenfinalen och THE ARK vann!!!!

Vi hade även en skön söndag då vi åkte upp till mormor och morfar i Bye. Trist att se alzheimer slå sina klor i mormor, men hon var bra med hela söndagen.Vilket jäkulskap att drabbas av demens. Särskilt synd tycker jag om morfar!

Idag skiner solen och jag ska snart ta mig ut och njuuuta!

Sportlov

för de flesta, men inte för en vanlig knegare som jag...
Men jag har passat på att njuta av vintern ändå. Jag tillbringade nämligen helgen uppe i Lycksele. Hann gå lite på marknaden, åt en suverän souvas som uppladdning inför skotersafarin... och vilken skotersafari! Vi åkte ca. 5 mil, strålande solsken och vackra vyer. Som jag har saknat att köra skoter. Det var ca.7 år sen sist som jag körde. Som de flesta vet så var det då jag brakade rakt in i ett träd ett fåtal meter ifrån Lövgrens hus. Som pricken över i så satt Verena och Gerhard i pulka bakpå (som gjorde att smällen in i trädet blev betydligt större) ERIKS (!) skoter. Hur denna man någonsin mer vågar låna ut nåt till mig är ett mysterium. Hur som haver, mitt "återtåg" på skotern blev enligt mig själv en succé!
Här på bilden ser ni alla glada innebandyspelande, skoterförare som firade Marcus 30-årsdag!
image20


Vi hann sen på kvällen avnjuta Lyckseles blomstrande uteliv efter en lång bastuomgång. Det blomstrande utelivet bestod av en ensam trubadur som brände av klassiker som "Rolling" spelandes gura och trummor samtidigt som han sjöng (vilken karl!!)


Nu över till betydligt sorgsnare ämnen som måste omnämnas!! Skellefte har  åkt ner i kvalserien. Den enda fördelen med detta är att jag vann 10 spänn i vadslagning med en av mina gamlingar! Till råga på allt så gick Löven upp i samma fördömda kvalserie. Detta innebär att Skelleftes chanser att åter komma in i ishockeyns "finrum" ungefär är en på miljonen! Usch och fy!!!


Det var allt för den här gången vänner! Håll nu tummarna för mitt gulsvarta kämpande AIK!


RSS 2.0