2012

Årets sista dag!

Som så många andra tänkte jag ge mig i kast med en liten sammanfattning av det senaste året.

2012 kan i mitt liv sammanfattas med ett enda ord: MALTE!!! Redan för exakt ett år sedan 31/1-11 misstänkte vi för första gången att det var en liten krabat som börjat växa... Tiden gick ohyggligt långsamt. Vår lilla parvel växte och utvecklades som han skulle. Vi gick igenom två ul som visade en stark och fin unge, beräknades till 7 september. Jag mådde under den första tiden ibland illa på morgnarna. Detta övergick till en ganska besvärlig halsbränna. Under sommaren började magen ta form och det var en högst overklig känsla när man kände någon sparka i magen. Allt var så spännande och man var så nyfiken. Som ni alla vet har jag förmodligen världens sämsta tålamod, så jag höll på att krevera när jag gick 2 veckor över tiden! Men slutligen kom han...

MALTE

... Och våra liv blev aldrig desamma! För det första har tiden formligen rusat fram de här tre månaderna sen han föddes 22 september! Sen är det häpnadsväckande med alla framsteg! Samtidigt som jag vill trycka in bromsen och få den här tiden att gå långsammare... Nu har vi en underbar unge som för det första sover hela nätter. På morgnarna när han vaknar/väcks ger han oss oftast det ljuvligaste leendet! Sen handlar det mesta om mat, underhållning och sömn...

Men året har även innefattat andra saker:

I början av året åkte vi med innebandygänget till Tärnaby för lite vintemys och skidåkning.

En annan sak som jag kommer ihåg från föregående år är den sköna semestern till gran canaria som jag gjorde med mamma över påsken.

Under min långa långa ledighet, fick ju havandeskapspenning från 9 juli, hann jag och Henke med en liten bilsemester. Först Tärnaby med familjen Åkerlund där tyvärr inte vädret var det bästa och därefter några sköna dagar i Sundsvall.

Vi hann även med en tripp till Fällfors med en del sol, bröllop och "släktträff".

Året har också inneburit tragedier för några av mina vänner... Tragedier som uppmanar oss alla att värdesätta det vi har och bry oss om varann!

Till alla som läser detta:

GOTT SLUT och ett riktigt GOTT NYTT 2013


Snart jul...

Nu har även tredje advent passerat. Om mindre än en vecka är det jul. Jullugnet har infunnit sig, särskilt då all julhandling blev avklarad i lördags. En klapp på axeln när vi klarade av den pärsen mitt i julrushen med barnvagn och allt... Alla klappar (nästintill) är inslagna och julgranen har redan börjat barra.

Ikväll bjuds jag på julbord på droskan med jobbet :-)

Imorgon blir det det årliga pepparkaksbaket med goda vänner här hemma. En vecka försenat då Henrik förra onsdagen låg sjuk i 39-gradig feber.

Som alltid går nu tiden väldigt fort även om jag inte tycker att vi gör så mycket.

Tacksam är jag över att det kommit så mycket snö. Den skänker väldig julstämning. Får se om man kanske får chansen att skotta lite hemma i Fällfors och reta gallfeber på grannarna ;-)


December är redan här

Jag har säkert sagt det många gånger förr men det tål att upprepas: tiden går vädlgit fort.
Numera, efter jag fått barn, har den bokstavligt talat rusat iväg.
Fortfarande väntar jag i princip på att sommarn ska komma. Oktober månad hann jag aldrig fatta att den var...
 
Jag försöker njuta av livet ändå. Vi skrotar mest på här hemma.
Ammar mycket och spenderar då mycket tid framför tv:n. Ett av favoritprogrammen är Malou efter 10 och där diskuteras ofta intressanta ämnen. Det senaste temat är arbete/arbetslöshet och jag känner att jag är tacksam att ha ett tillsvidarejobb, även om jag just nu inte förstår hur jag ska kunna börja om att jobba.
 
En av sakerna som är mest positiv med jobbet är alla härliga jobbarkompisar. I fredags hade vi personalfest och fick då gå på spa tillsammans och sedan avnjuta en mycket god middag på Allstar.
 
Men, som jag just skrivit, jag kan inte föreställa mig att lämna lilleman... Att vara ifrån honom 5 timmar i sträck känns alldeles nog ;-)
 
Första advent har passerat och vi har fått till lite julstämning här hemma, tände första ljuset igår och hade adventsfika tillsammans med innebandygänget igår kväll.

RSS 2.0