Personalfest

Igår hade vi en riktigt trevlig kväll

Vi åkte ut på räkfrossa med M/S Sandskär. Vi var ca. 15 pers från jobbet. Drack vin, lyssnade på trubadur, njöt av de vackra sommarstugevyerna längs Ume-älven.


Här är en stor del av gänget innan ombordstigning


Efter en massa god mat, allsång samt avtackande av 2 kollegor som tyvärr slutar hos oss så drog vi vidare till O´learys. Där var det tyvärr inte riktigt lika kul. Svängde dock en del på mina lurviga och tycker alltid det är kul att "showa" lite i goda vänners lag.

Nu hoppas jag bara vi hittar på något kul snart igen. Detta är ett gäng med potential!!!

Vill ha

om någon där ute känner att de har ca. 5 000 kronor till övers och känner att den vill skänka pengarna till mig så emottages de tacksamt för att förgylla (eller blända) min tillvaro.
Jag har nämligen gått på stan idag och tittat på en av mina favvo-lampor.
Design: Secto !!
De är sååå snygga och ger en himla häftig illusion

Secto Design

tja ... drömma bör man ....

Regn regn regn

Riktigt höstväder ute idag.
Regnigt och grått.

Då passar jag på att göra det jag gör allra bäst.
MYSER!!
Har just ätit frukost och läst tidningen.
Nu har jag tänt alla smålampor och en massa värmeljus.
Det finns en liten baktanke också. Om jag tänder en massa värmeljus så kanske det blir varmare inomhus. Blir det varmare inomhus så kanske en del av fukten försvinner. Det är olidligt fuktigt just nu. Blöta kläder och handdukar som hänger i vårt badrum torkar ALDRIG.

Nu när ljusen brinner så tänkte jag perkulera lite kaffe och ta fram Liza Marklund-boken och bara läsa ett tag.
Vid 13 ska jag till jobbet.

Hoppas ni också passar på att mysa och tända smålampor när de äntligen gör av sig!!



En inspirationsbild jag hittade på nätet....

Kina och tillbaka

tack för boktipsen jag fick!! ironiskt nog så beställde jag två Roslund & Hellström-böcker men INTE Flickan under gatan. Det får bli nästa gång.

Festen (därav rubriken) blev mycket lyckad. Vi började som sagt med Peking-tema här hemma. Åt en massa snacks och drack en liten fördrink. Själva arrangemanget hade via mejl blivit terroristhotat av Shanghais rebelliska frihetsarmé som bland annat krävde att Ara skulle få brottarguld samt att AIK skulle lämna elitserien. Kraven uppfylldes inte och därmed blev vår fest "våldgästad" av terroristen Achmed Al Kim , självmordsbombaren!! Vi fick även celebert besök av en äkta pressfotograf (som inte skickat ut några bilder ännu), en deltagare från Mellansels IF och lite övriga fans!!

Vi drog sedan vidare till Johanna, med OS-tema, där vi genomförde en 5-kamp som tjejerna snöpligt nog förlorade. Det var därmed killarna som vann de åtråvärda chokladmedaljerna!! Vi grillade och var snygga fotbollsfans, Kendodyrkare och lite andra sportfånar.

Kvällens avslutningsceremoni hölls hos Marcus där vi snaskade på!! Det blev lite tävling under cykelturen dit också som vanns av Anna!!

Så överlag en MYCKET lyckad fest!! med ovanligt mycket sport - och tävlingstema.

Bilderna dröjer med andra ord ett tag till tills pressfotografen redigerad /retusherat....

Fredag kväll

gomiddag på Lottas

Hulken på TV

Sovmorgon imorgon!

Ganska skönt va!?

I övrigt lite rastlös. Har just läst ut den senaste boken "Den 777e mannen". Ganska läsvärd om intresset finns....
Så nu var jag tvungen att beställa lite nya böcker på AdLibris. Tack för AdLibris. Finns inget smidigare. Får 3 bra pocketböcker hemskickade för det ringa priset av 110 spänn!

Har du något bra boktips för övrigt??

Nu (?) eller om en liten stund ska jag nog lägga mig och sova.

Du får nog mer uppdateringar på söndag då vi avverkat vår eminenta OS/Kina-fest!!

Kreativitet

jag och min kompis Johanna har tänkt fixa en kina-inspirerad fest till helgen. Det blir lite utav en cykel / aktivitetsfest där vi förutom att äta en massa god mat även ska röra på oss en del.

För att få igång tänket och lite inspiration och så satte jag mig ner för att göra en tavla med kinesiska tecken.

Här kommer resultatet


(fred harmoni)

Man ska inte krangla till det i onodan.

OS-silver

På tal om cyklar i förra inlägget så
måste jag ju bara nämna os-silvret som Emma Johansson knep!
Vilken lycka! Vilken tjej och vilken prestation.
Nu steg motivationen ytterligare till att fixa en ny hoj o börja träna....

Back on track

Idag fick jag ytterligare en skön sovmorgon och har nu bestämt mig för att arbeta idag. Det sista av förkylningen har nu smugit ner i luftrören och yttrar sig bara i lite hosta. Kroppen känns ganska pigg och jag har ingen värk.
Så nu laddar jag för en riktig arbetshelg!! Det kommer nog gå bra.

Igår kväll trodde jag att åskovädret skulle besöka oss. Men skenet bedrog. Jag tror inte ens det regnade en droppe här uppe på höjden. Ute på västerslätt (dit Henke var på en blixtvisit =)  ) så hade det tydligen regnat rejält.

Hur har jag då spenderat mina två sjukdagar: Framför dator, tv, läst böcker, och ätit ätit ätit.
Så när jag snart känner mig helt frisk är det bara till att börja träna på riktigt igen!
Jag har till och med börjat kolla på räserhojjar på Blocket (får skylla på Sofie)

Karens

jag som trodde att min lilla förkylning skulle bli kortvarig. Jag kände mig ju så bra igår morse. Under dagen tilltog dock uschligheten. Snorandet fortsatte, hesheten blev mer markant och jag hade en knappt nämnbar feber....

så idag har jag sjukanmält mig !! Det är andra gången (som jag minns) att jag fått karensdag på jobbet.

Nu försöker jag kurera mig. Ser på tv. Läser. Surfar. Hostar. Snyter mig.

Har du nåt bra bli-frisk-tips??

Onödigt

helt onödigt att ha jobbångest. Det gick över förväntan att komma tillbaka till min hemtjänstgrupp.
Klockan ringde 6.35 igår morse och faktiskt så var jag ganska pigg....
Kom på jobbet, och det var ovanligt lugnt. Kunde jobba och hälsa på några av mina "favorit-pensisar" utan att stressa. Det hör inte till vanligheten.
Sen har några av mina kära kollegor styrt upp lite på arbetsplatsen så vi fått än bättre ordning. Nya hyllor har kommit upp, nya listor skrivits och därmed har det blivit mer struktuerat.

MEN

när jag vaknade igår morse så hade jag en liten "ont-klump" i halsen. Det "bröt ut" i mer halsont, kli i halsen och öronen samt massor av rinnande näsa. Fast man får vara tacksam att man klarat hela semster helt sjukdomsfri. Inatt har jag kunnat sova utan besvär så jag fixar den här korta höstförkylningen också!!

Gratis bio

Har du anmält dig på GRATIS BIO ??

Här kan du samla poäng för att slutligen få gratis biobiljetter.
Alltid trevligt nu när hösten snart är här och fler bra filmer har premiär!!

09.30

Klockan är alltså halv tio och jag har knappt tagit mig upp ur sängen.
Imorgon börjar jag om och jobba och då ska jag upp och hoppa kl.06.35. Hur ska det gå till?

Som ni förstår så har jobbångesten slagit till....
Än en fråga: Varför ska det vara så skönt att vara ledig?

Hur som haver. Denna sista helg har varit toppen. Vi åkte ju utomlands till Estland. Lämnade blixtrar och dunder bakom oss och åkte mot solen och vämen. Det blev två dagar i huvudstaden Tallinn. Underbar 120 års-middag på en mysig bakgård i en pittoresk restaurang. Spa:ande.... tyvärr var poolerna lite väl kalla för min del, men de olika bastuarna man fick testa var över förväntan. Särskilt ångbastun där man låg ner och tittade på en konstgjord stjärnhimmel. Vi gick endel på stan. Åkte turistbuss. Shoppade MASSOR av alkhol! (den är för övrigt på väg hem med Henriks farbror i hans husbil då vi flög till och från Stockholm) Och så har jag ätit alldeles för mycket. Båtresorna var också bra. Henriks föräldrar gjorde bejublade framträdande på karaokescenen!!

Idag, denna sista dag av ledighet, så ska jag försöka njuuuuta. kanske kanske kanske får jag hälsa på den yngsta hyresgästen i vårt hus. Anna och Niclas fick nämligen en liten tjej den 27 juli!!

En bild från födelsedagsmiddagen. Henke i djupt samtal med morfar (91 år gammal!) och ingift gammelmorbror Kalle (84!) I bakgrunden kusin, bror och släkt till Henke.

RSS 2.0