Håll nu tummarna...

för ikväll ska vi ner på "Olles" för att se på matchen mellan Skellefte och Timrå

Håll nu tummarna för mitt kära Skellefte

(Det gör nog till o med Henke då mitt humör sjunker drastiskt om det går dåligt....)


Heja AIK

Storm o snö

Det blåste som rackarn igår! Med blåsten följde även ett ymnigt snöfall. Imorse var det således VÄLDIGT svårt att ta sig till jobbet , med cykel(!) . Jag hade iofs blåsten i ryggen vilket gjorde att det var ganska lättcyklat, MEN drivorna gjorde att det tog stopp mest hela tiden. I drivorna fick jag inte nog med fart åsså började styret vobbla och slutligen var jag tvungen stiga av. Under dagen har jag försökt fortsätta cykla. Snön har också tilltagit. Cykeln samlar på sig rätt mycket snö. Pedalerna har byggt upp en lite snökulle på sig så det blir svårt att hålla fötterna rätt. Dessutom slutar nästan mina bromsar att fungera.

Det har alltså INTE varit en bra cykeldag. Det slutade faktiskt med att jag ringde o gnällde hos mina kollegor som fick komma o hämta mig med bil.

Å andra sidan är jag väldigt glad och nöjd över att det kommit så mycket snö. Det knarrar under fötterna. Allt är inbäddat i ett skönt dovt ljud och som ett härligt mörkt ljus också. Och om det är någon som inte uppmärksammat detta så är det bara 1 månad kvar till julafton !! Jippi ! Därför blir jag lite extra glad om nu den här härliga julesnön får vara kvar.

Riktigt god vän

man ska aldrig underskatta goda vänner.

I helgen har jag haft besök av en sån. Johanna korsade min väg redan under första året på gymnasiet. Vi läste natur tillsammans och blev tillsammans med 5 andra personer ett gäng som höll ihop mest i vått och torrt. Johanna är (tyvärr) den ende av dessa som jag än idag har nära kontakt med. Vi var då ett gäng som ofta umgicks och hittade på roliga saker tillsammans.

Sen skildes våra vägar, mina och Johannas alltså. Vi började nya klasser under tvåan och det medförde nya vänner och så. Sen flyttade hon till Umeå medan jag blev kvar i Fällfors / åkte till London.

När sen jag kom ner till Umeå 2000 så var inte Johanna någon som jag umgicks med alls. Vi hade haft allt för lite kontakt under de år som gott. MEN så vände det! Jag kan idag inte påminna mig om vad som gjorde att vi fann varann igen, men det gjorde vi. Och hon blev än en gång en sån vän som man kan dela allt med. Vi genomförde tjejklassikern tillsammans med våra respektive och reste runt hela Sverige. Detta om något svetsade oss samman. Så småningom blev hon även gravid och jag fick vara med under graviditeten och jobbade under den perioden så att jag även kunde umgås lediga dagar med Johanna o hennes lilla tös när hon slutligen kom till världen.

Slutligen leddes Johannas och hennes familjs vägar upp mot Skellefteå igen. Så nu umgås vi mer sällan än vi båda önskar. Men hon är dock en sån sann vän som jag verkligen kan prata med om allt. Sen fi redags har jag fått rå om henne (utan familj) och stött och blött alla tankar och funderingar man har. Det är skönt och riktigt nyttigt.

Önskelista

jo, den är efterfrågad.
Å jag tänkte faktiskt göra en då min svägerska o mina syskonbarn föregått med gott exempel. Det är så mycket enklare att köpa julklappar om man får bra tips.

Så här kommer faktiskt några grejor jag kommit på att jag vill ha:

Parfym ( är lite förjust i Naomi Campbell )
Trosor ( hahaha, jag skämtar inte, vore väldigt bra med sköna funktionella trosor i typ strl. 42 )
Schampoo Balsam Duschcreme- prylar
Greys Anatomy - dvd ( inte säsong 1 som jag redan har )
Gilmore Girls - dvd ( inte säsong 1 som jag redan har )
Fotvård ( presentkort )
Softshell brallor
Body butter

tillägg kan komma att göras när jag kommer på nya saker...


Nu vill jag utmana kära mor, bror o Henke att göra samma sak som jag: nämligen skriva önskelistor....
TACK !

faller en

faller alla
fallerallanlej
faller jag på dig

Jag har haft en jobbig dag idag....

GIck med cykeln, pratade i telefon
ramlade PÅ cykeln, tappade telefon

behövde på toaletten
tog kurvan INNE på lokalen för snabbt
i sockar (!)
föll

Tja, vad ska man säga?
Nya skor?
Sockeplast?

What to do what to do?

November

Har just lagt in en storbeställning från Panduro
Som ni alla vet är jag egentligen ingen pyssel-människa, men skulle bra gärna vilja vara
Nu har jag tillsammans med några jobbarkompisar beställt en massa julgrejor att pyssla med. Vi kommer om ett par veckor vara här hemma hos mig, baka pepparkakor, dricka glögg och pyssla tillsammans, Förhoppningsvis får jag lite bra idéer...

Vadan rubriken "November" ?
Jo, igår när jag skrev datumet i en avvikelserapport på jobbet så skrev jag utan att ens fundera 17/10. Tyckte inte alls att det var konstigt. Någon gång i mitten av oktober brukar ju den första snön komma. Dessutom är det läääänge kvar till jul och Thailandresa. MEN slutligen insåg jag att något var fel. 10 skulle vara 11 och vi har redan gjort hälften av november månad. JÖSSES....

så nu kan det vara dax att beställa lite julpyssel från Panduro så man kommer i stämning

Lördag

... och min sköna sovmorgon fick bara sträcka sig till 7.48 då jag vaknade av telefonen som tydligen redan ringt en gång tidigare.... Det var "trubbel i lyckofabriken" eller hur Henke nu uttryckte det. Det vill säga lite kris på jobbet. Tur man har bra kollegor som hjälper en lösa de bekymmer som uppstår.

Så jag vaknade med andra ord ca. 1-3 timmar tidigare än jag tänkt mig o ligger nu o slötittar på tv i soffan (med täcke o kudde =)   )


Ikväll laddar jag för go.middag på Gandhi o Klungan, med föreställingen "Det är vi som är hemgiften"! Första gången någonsin jag ser dem, Klungan alltså! Ska verkligen bli spännande o jag hoppas jag uppskattar humorn. Det ska bli kul att träffa det gamla gänget också som jag inte sett på hur länge som helst.

Fashion statement

nu har det blivit kallt ute.
Kyla och blåst men tyvärr ingen snö (som mina släktingar norrut rapporterar om....)
Jag cyklar till arbetet. Har rustat cykeln med nya bromsar och en ypperlig stänkskärm som faktiskt gör att jag återigen kan cykla när det regnat utan att bli blöt upp till hårfästet (!)

Fast detta med att cykla innebär ju att det blir ännu kallare. Det viner mer när man är på hojen. Dessutom har jag märkt att rumpan får sig en köldchock varje gång den vidrör sadeln (utan långkalsong)
så nu har jag äntligen börjat använda sadelskyddet (eller vad det nu heter) som jag fick av mina söta syskonbarn förra julen (Tack så väldigt mycket). Hur fint som helst. Från WWF , med löstagbar svans!

Så här är då dagens fashion statement. (se o avundas)


mardröm

Jo jag hade en riktigt otrevlig en i natt. En sån där riktigt hemsk. Jag vaknade upp just efter att mördaren kommit in i rummet och skulle ha ihjäl mig. Ni känner kanske till känslan just då man vaknar. Jag har skrikit (för allt vad mitt liv var värt, fast bara i mitt huvud) och vaknade upp med ett skenande hjärta. En sån sak kan lätt få natten förstörd.

Fast jag lyckades, hör och häpna, somna om ganska snabbt....

Men hade ytterligare en otäck dröm just när väckaren (läs mobiltelefonen) ska till att ringa. Här skulle en organisation sätta fast en skrämmande kille. Organisationen hade gjort en sån där profil ( som ofta görs på tv ) som det skulle gås ut med, åsså skulle grabben sättas fast kl.16. Man gick ut med profilen, polisen ligger i bakhåll och man lyckas inte fånga killen. Så nu är den hemske fortfarande lös och han vet att alla är efter honom. Då är det dubbelt så illa på nåt sätt.

Usch usch usch. Dessa drömmar har som följt med mig hela dagen.

Till råga på allt kommer jag till jobbet och Lotta har drömt om mig, att jag kört sönder hennes Volvo

(en hektisk natt =)  )

Frisk...

sakta men säkert börjar så krafterna återkomma

Jag skrev för några inlägg sedan att jag tänkt gå på Iksu, så blev det inte. Vi tog istället en skön promenad vid Nydalasjön. Vår såkallade "Lilla Nydala-rundan" på ca. 5 km.

MEN igår testade jag kroppen. Jag gick till Iksu och sprang lite. Det var skönt o gick faktiskt över förväntan. Men guuu vad slut jag blev. När jag kom hem orkade jag knappt duscha. I sängen, när jag skulle sova, började jag "koka". Ni kanske känner till känslan när muskler, hjärta o lungor fått sig en rejäl omgång o man tror att man lider av feber. Slutligen somnade jag ifrån detta och vaknade idag med träningsvärk....

Å nu kan du tro att man kanske hade träningsvärk i typ lår, vader eller rumpa som man borde få om man sprungit. Men icke

Pernilla får träningsvärk i magen! Mycket intressant. Måste ha med min löpteknik att göra =)

Idag var det så dax för återpremiären av Barbro-gympan. Det gick också över förväntan. Tog det ganska lugnt med flit. Å slut blev jag. Men nu har verkligen kroppen fått sig en genomkörare.

För att få känna mig ännu friskare gick jag o la mig i solariet en liten stund. Nu ska sjuk-albyl-vitheten väck.
På någe vis känner jag mig friskare om jag får lite färg på mig. Både friskare o lite fräschare.

Igår renbäddade vi i sängen. Så nu är örngottsbacillerna väck och jag är härmed friskförklarad!!

"Dale vs. Väst"

eller rättare sagt IBK Dalen vs. Västerås IBF

Idag har jag för första gången i mitt liv sett Dalen lajv. Måste säga att det var riktigt roligt. Skönt söndagsnöje. Tack vare vår "innebandy-Marcus" lyckades vi dessutom gå in för halva priset då han var så snäll att han lånade ut sin säsongsbiljett (TACK!!)

Första perioden var riktigt  vacker. Hemmalaget ägde bollen mest hela tiden. Snygga dribblingar (kanske nåt att ta med på onsdagsträningen) och stort självförtroende. Tyvärr inte lika många mål....

Andra perioden blev på något sätt mer jämn och mot slutet av matchen tände Västerås till och blev aggresiva och spelade ganska fult. Ett, eller blev det två, mål blev bortdömda för Dalen. Helt acceptabelt då målsituationerna var väldigt tveksamma.

MEN Dalen vann!!! Jippi!!! Å gott fika fanns det på Gammlia (faktiskt lika bra som på Iksu, dvs. hembakt!!)
Å nu har jag fått se några av legendarerna: Bodén, Westling, Hofbauer.... Imponerande hur tyst de kan spela och vilken bollkontroll de har. När vi har innebandyträningar så är vi mer högljudda, tyvärr ofta slag på klubbor etc. Men så går det väl när man inte riktigt är talangfull....

Nåväl, slutsatsen får bli att jag gillar BÅDE dam- OCH herrinnebandy! Det kanske blir att gå o se fler matcher i framtiden!!

Skriver för sällan

Fick idag kommentaren från min jobbarkompis Anna att jag sällan uppdaterar min blogg.
Visste inte ens om att Anna läste min blogg. Det är kul att folk vill läsa om vad som händer i mitt liv, men det vore ännu roligare om man visste vilka som satt och fördrev sin tid med att dela min vardag genom att skriva små kommentarer. MEN för att få kommentarer så måste man kanske skriva något radikalt. Något som folk retar sig på. Eller något annat diskussionsvänligt ämne. Fast just nu kommer jag inte på nåt.

Jag fann mig i alla fall läsandes Annas blogg nu efter middagen. Det är så kul att se vad andra gör av sina dagar och sin fritid. Jag får liksom lite inspiration.

Ikväll kanske jag vågar mig iväg på Iksu för lite konditionsövningar. Har eventuellt tänkt pröva på löpbandet. Har ju inte motionerat sen jag blev sjuk för typ 100 år sen....

Å imorrn ska vi se Bond, James Bond. Jag är ju en av VÄLDIGT få människor som i princip ALDRIG sett Bond. Den enda hela Bondfilmen jag sett är den förra "Casino Royale" å den tyckte jag var bra. Har liksom inga höga förväntningar alls.

Nä, nu ska jag vidare i "Bloggträsket" för att se vad mina nära o kära gjort idag.

OVER and OUT !!

Thailand

Herregud: Nu börjar det gå upp för mig: Vi SKA till Thailand... om typ exakt ganska 2 månader.
Idag har jag bokat inrikes flyget mellan Umeå o Stockholm så nu börjar det kännas ganska verkligt. Fick även mina semesterpapper underskrivna av chefen igår.
Nu är jag dessutom så pass frisk att jag kan börja fantisera om solen och värme utan att få "feber-ångest".... =)

Resan är inte helt planerad, eller rättare sagt, den är ganska helt Oplanerad. Vi vet att vi landar i Bangkok 6 januari. Vi vet att vi landar i Stockholm den 20 januari. Däremellan har vi en lååång och skön semester att se fram emot....

Några tips?

Kallt o sol

Det blev en skön dag i solen, efter ett sov-marathon i sängen. Avverkade 10 timmar non stop inatt. Hur skönt som helst.
Idag tog vi en promenad till Dödmansudden, grillade och hade trevligt. Solen sken o fast det var rätt kallt så var det ganska skönt.
Jag är nu ganska nyss hemkommen, har hunnit med ett renande o värmande bad.
Nu är det bara ladda batterierna igen innan middagen hos Anna o Johan som jag ser fram emot.

Hoppas ni alla har en underbar Allhelgonahelg och tänker på och minns alla de ni saknar
och kommer ihåg alla de underbara människor som finns runt om er varje dag.

RSS 2.0