Semester

semester verkar innebära att jag inte bara tagit ledigt från jobbet utan även från bloggandet. Nu är det kanske dags för lite uppdatering när mer än hälften av min underbara semester passerat.

Den första veckan spenderade vi uppe i Fällis som tyvärr bjöd på väldigt dåligt väder. Först var jag på en supertrevlig tjejkväll hemma hos Susanna där vi åt massor av god mat och surrade framåt småtimmarna. Kom hem vid 2 på natten och var lite lagom pigg när vi vid 9-tiden på lördagmorgonen styrde kosan mot Rålund i Eriks nyinköpta husbil. Rålund välkomnade oss med ett skyfall utan dess like, en auktion som måste gått till historien samt ett och annat original. Efter flera timmars "första, andra och såld" så åkte vi vidare till Svansele. Vi åt en häftig vildmarksbuffé utomhus och såg sedan alla fantastiska uppstoppade djur. Väldigt imponerande. Vi kom hem ganska sent på kvällen...

När vi vaknade på söndagen så vräkte regnet ner och vi bestämde oss för att ta en bilutflykt även denna dag. Nu åkte vi till Piteå och hälsade på bror med familj. Där började solen skina så vi hann vara utomhus och plockade säkert 10 (!) blåbär. Körde sen Primeran till Norrfjärden där kusinen var på sommarlov med två supergulliga ungar!! Vi kom hem väldigt sent och åt århundradets senaste middag vid 23-tiden.

Måndag, sol, regn, regn, sol..... Pappa ringde och undrade om vi ville komma och kolla när han rökte fisk. Sagt och gjort. Vi åkte upp till Rävtjärn, satt ute under rökningen och fick sen avsmaka den salta rökta regnbågen....
Kom sen tillbaka till mamma på kvällen då vi faktiskt kunde sitta ute och äta grillat, vilken sommarkväll!! 

På tisdagen gjorde vi inte så mycket. Tog en skogspromenad med Trassel i ösregnet och blev oförsämt blöta. Åkte upp till pappa på kvällen. Henrik gjorde ett jungfrusim i Byskeälven med våtdräkt på innan vi satte oss i bastun för att svettas lite. Vi sov sen över i Rävtjärn och for på onsdagen till Johanna o Micke i Långselet. Fick se lite vackra bröllopsbilder samt träffa den glada busiga Birk... Pappa bjöd sen på lunch på den lyxiga (?), eller enda, restaurangen i Fällfors....

Onsdagkvällen avnjöts i Byske hos morbror Ture. Där fick Henke agera datahacker medan jag, mamma o Ture hade ett såkallat väckelsemöte inne i extra rummet med tre gitarrer och en förstärkare.

Torsdagen var lugn och vi åkte tillbaka mot Umeå snett efter lunchtid. Stannade på Degerön och umgicks med Johanna, Martin och Vilja. Amanda och Vide kom också förbi. Vi kunde sitta ute i lusthuset och inmundiga både varm- och efterrätt.

Helgen har sedan handlat om Stöcke(k)rampen, men den får jag sammanfatta en annan gång. För den vetgirige så finns information på TS Järnets hemsida.

Idag sken så solen från en klarblå himmel, temperaturen har legat på över 20 grader och vi har varit i Bettnässand. Där har vi tillsammans med Johanna och gänget badat i ett iskallt hav, fikat och solat i massor. Solningen har resulterat i brända ryggar och magar....

Kommentarer
Postat av: Mamma

Det känns som läge att få vara lite snusfurnuftig nu: "Efter regn kommer solsken". Den satt bra (tycker jag).

2007-08-08 @ 00:30:25
Postat av: Ivona

Gå in påVk:s hemsida så hittardu dig själv och Henke på en bilderna. Så fina ni är! Kram

2007-08-09 @ 23:25:39
Postat av: jessica

Hello bruttan.
Verkar som du har fullt upp på din semester, men det låter bra att du fyller på det sociala förrådet inför den långa ödsliga vintern.
Jag saknar dig och jag hoppas du mår fint.
Kramar.

2007-08-10 @ 13:58:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0